Sociaal modulair woongebouw
Aan de Kluizeweg in Arnhem zal het bestaande appartementengebouw plaats gaan maken voor nieuwbouw. De bestaande woningen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag de dag. Er zullen 42 gloednieuwe sociale modulaire appartementen worden gerealiseerd binnen een natuurinclusief gebouw. Dit vindt plaats op de Kluizeweg te Arnhem.
Sociale modulaire appartementen met een groen randje
Het gebouw zal gasloos en met zeer hoge isolatiewaarden worden gebouwd. De mogelijkheden voor energieneutraliteit op gebouw niveau worden onderzocht. Het gebouw zal worden voorzien van groene daken die naast de positieve akoestische ook positieve klimaatadaptieve eigenschappen heeft. De gevels bieden bovendien ruimte aan vleermuizen en zwaluwen.
De appartementen en het gebouw zullen zich naar het Oremusplein keren en ook daar op maaiveldniveau een nieuwe relatie aangaan met haar omgeving. Toekomstbestendigheid is een van de belangrijkste peilers van het ontwerp, er wordt gestreefd naar een ultiem gebruik van materiaal en de mogelijkheid deze in de toekomst weer te kunnen vervangen.
Een sociaal en modulair groen woongebouw
Het gebouw zal zowel tijdens de bouwfase, gebruikersfase als een (gedeeltelijke) demontage fase modulair demontabel zijn. Hiermee is het mogelijk eenvoudig planmatig installaties, keukens, badkamers en kozijnen te vervangen.
De bestaande 42 appartementen zullen plaatsmaken voor 42 nieuwe appartementen, welke volledig voldoen aan alle wensen en eisen van vandaag de dag.
Appartementen
42
Project Details
- Opdrachtgever:
- Volkshuisvesting Arnhem
- Programma:
- Sociale woningbouw
- Landschap:
- Le Far West Stefanie van der Ploeg
- Team:
- Bart van den Hoven, Enrique van den Heuvel, Maud Schinkel, Soufyan El Bouichi, Bart te Witt, Dwayne Mullink,
- Renders:
- Statt